Home

Beleven

Comfort

Onze boerderij

Onze boerderij

Op de Noord-Veluwe, vlakbij stranden, bossen, zandverstuivingen en heidevlaktes ligt onze boerderij, omgeven door historische stadjes zoals Elburg, Hattem en Kampen.

Onze rietgedekte boerderij is meer dan honderd jaar oud en lag vroeger aan de oevers van de voormalige Zuiderzee. Dat is ook de reden dat de boerderij op een Terp gelegen is. Vroeger werden bij hoog water de koeien van het land gehaald om droog bij de boerderij te kunnen staan. In onze boerderij leefden vroeger 2 gezinnen in het voorhuis en stonden de koeien op de deel achter.

Diervoeren op de boerderij B&B vlakbij Elburg

Overnachten

Op onze boerderij kun je op 3 verschillende manieren overnachten:

 • B&B Boerderij familiekamer
 • Bell tent
 • Boerenbed tenthuisjes

 

Beleven

 • Elke dag kunnen de kinderen Boer Peter helpen met het voeren en water geven van alle dieren en het melken van koe Klara!
 • Elke dinsdagmorgen en zaterdagmorgen gaan we op boerderijtoer!
 • Elke woensdag en zaterdag is het pizza avond!
 • Ook kun je op de boerderij je eigen eitje rapen, spelen in de zandbak, hooiberg, op de trampoline, schommels of zelfs een verkoelende plons nemen in het zwembad!
 • Ga op avontuur in de omgeving!

Comfort

 • Boerderijwinkel met o.a. streekproducten van de Veluwe, bijv. wijn, jam en pannenkoekenmix, maar ook een biertje uit Elburg en natuurlijk vlees van eigen boerderij.
 • Maaltijden, zelf bereiden of kant en klaar.
  Bijv. een ontbijtmand, boerensoep pakket of gegrilde kip van het boerenspit.
 • Extra’s zoals een hottub bij je eigen accommodatie of een kinderbedje, kinderstoel of fietsen om de omgeving te verkennen.

Welkom op onze boerderij!

Peter, Wendy, Puck en Anna

In 2013 kochten wij, 3 dagen voor kerst, 3 maanden zwanger van Puck deze boerderij van meer dan een eeuw oud. Vanaf het moment, dat we hier kwamen wonen zijn we begonnen met de verbouwing van de boerderij. Over de verbouwing alleen kunnen we al een heel verhaal schrijven, er moest zo ontzettend veel gebeuren!  De bovenverdieping was toen nog volledig onbewoonbaar; een hooizolder waar uien te drogen hingen, een ongelijke vloer en een volledig ongeïsoleerde rieten kap. Uiteindelijk is de laatste verbouwing bijna klaar, namelijk de B&B aan de achterzijde van de boerderij, in de voormalige deel. 

Eén van de vragen, die we heel vaak krijgen van onze gasten, is hoe we deze droom werkelijkheid hebben kunnen maken.
Toen we hier kwamen wonen, hadden we allebei nog een baan in loondienst, maar wel de droom om ooit iets bij huis te beginnen. In de verkoopbrochure van de boerderij werd namelijk al gesproken over de mogelijkheid bijv. een theeschenkerij te beginnen, dus dat bleef in ons achterhoofd aanwezig. Gewoon iets kleins beginnen naast ons werk, lekker kneuterig; een kop thee aan kunnen bieden met appelgebak, zelfgemaakte jam verkopen, zoiets… En toen verloor Peter zijn baan, een week voor het begin van Wendy’s zwangerschapsverlof. Na een periode van solliciteren, verbouwen, maar ook vooral genieten van onze pasgeboren baby besloot Peter, dat hij het roer wel om durfde te gooien. “Wat waren je plannen Wendy en kunnen we hier niet nú iets mee?” De eerste stap begon voor ons bij de gemeente met de vraag: “Wat mogen wij eigenlijk hier beginnen bij de boerderij?”.
Over het vervolg kunnen we ook weer een heel verhaal schrijven en misschien ooit… komen we daar nog een keer aan toe 😉     

Ondertussen hadden we al heel wat dieren rondscharrelen bij de boerderij en zijn wij in 2016 gestart met 5 tenthuisjes van het Boerenbed. Daarna zijn er steeds meer dieren bijgekomen en zeggen we wel eens dat wij “andersom boeren” zijn. Begonnen van scratch af aan en toen zelf alles opgebouwd. In 2021 is ook Wendy gestopt met werken en zijn de Bell tenten erbij gekomen en vanaf 2022 is ook de B&B; de boerderij familiekamers geopend.

Wij vertellen jullie graag alles over het reilen-en-zeilen op de boerderij en laten jullie ook graag meegenieten van ons plekje! 

Groetjes
Peter, Wendy en de kinderen Puck (7) & Anna (4)