Welkom op onze boerderij!

In 2013 kochten wij onze boerderij. We weten het nog goed: het was drie dagen voor Kerst en we waren drie maanden in verwachting van ons zoontje Puck. In de verkoopbrochure van de boerderij stond dat je wel ‘iets’ kon met de bestemming. We dachten dat een kleine activiteit aan huis toch wel erg leuk zou zijn. Jam verkopen of een theeschenkerij misschien? Wow, dat zou wat zijn. Zelfgebakken appeltaart met koffie, gewoon lekker kneuterig, zou dat lukken? Wie weet, we hadden allebei een baan, ons eerste kind op komst dus we zouden het nog wel zien.

Maar familiekamers? Nee joh, een mooie badkamer en logeerkamer, dat stond in de planning. We kochten de boerderij en stortten ons op de (enorme) renovatie, want er moest een hoop gebeuren. 

Maar toen verloor Peter zijn baan. Het idee om ‘iets’ te doen aan huis begon vorm te krijgen. Maar dat dit zou uitgroeien tot wat we nu hebben, dat hadden we nooit gedacht

Zo begon het. Onze beestenboel breidde uit en in 2016 startte we met vijf tenthuisjes van Boerenbed. In 2021 zegde Wendy haar loondienst vaarwel en nu pakken we echt door: kijk maar naar de toekomstplannen. 

Groetjes van ons!
Peter, Wendy, Puck en Anna.

Landhoeve
boerderijdelandhoeve 008 min 1 1 1

Onze plannen

Er is al van alles veranderd bij ons op de Landhoeve, maar we zijn nog niet klaar!
We hebben er veel zin in en na het lezen van de plannen, jij vast ook. Het uitgangspunt blijft hetzelfde: natuurlijk, back to basic mét comfort. Niet staren naar je smartphone, maar staren naar een houtvuur. Met het hele gezin in de buitenlucht en ’s nachts heerlijk slapen in een goed bed. Dus wordt het heel anders? Nee, het wordt nog veel beter. 

We willen er natuurlijk voor zorgen, dat je er even helemaal tussen uit kunt zijn!
Dus als we nog wel
ergens mee bezig zijn, is dat altijd op een klein stukje van het terrein en zoveel mogelijk buiten de vakanties!

Hoe ziet de Landhoeve er uit in 1913?

 

Landhoeve 2
 • 4 prachtige houten cabins en 4 tenthuisjes, met veel natuurlijke materialen en alle comfort die je van ons gewend bent.
 • Een nieuwe landwinkel met open keuken in een prachtige, authentieke stijl gebouwd.
 • Een mooi terras met een houtgestookte pizza oven, picknicktafels en een kampvuurplek om samen te kunnen zitten.
 • Een nieuwe ingang en terrassen bij de B&B in het groen.
 • Een groen terrein met heel veel nieuwe bomen en planten conform ons biodiversiteitsplan.

 

En na de zomervakantie komt er nog van alles bij:

 • We maken i.p.v. het zwembad een mooie zwemvijver op de plek van de koeienwei. Uiteraard komt hier een mooi en stevig kastanjehouten hek omheen.
 • Naast de zwemvijver komt de hooiberg om in te spelen. 
 • Bij de hooiberg komt een zandbak met waterpomp en zo’n leuke houten waterbaan, zodat de kleintjes veilig met modder en water in de weer kunnen op warme dagen.

 

En dan zijn we er nog niet: eind 1913 komt er ook nog van alles bij:

 • De tenthuisjes worden één voor één omgebouwd tot houten cabin, zodat er uiteindelijk 8 cabins op het terrein staan.
 • Een knuffelschuur, met o.a. cavia’s en kippen. Eitje rapen? Dat kan straks hier. 
 • Een natuureducatieruimte, met spelletjes en boeken om van te leren en mee de hort op te gaan (deze komt in de knuffelschuur). Als het weer tegenzit is het hier een groot hooibalen-klim-paradijs.

We zijn op dit moment dus druk bezig met het realiseren van alle plannen (dromen). Wil je op de hoogte gehouden worden van het reilen en zeilen op de boerderij en onze vorderingen? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief!